Contentkalender opstellen met hulp van Leads & Meets

Waardevolle content delen via sociale media is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als je start met content marketing, is het vaak geen probleem om interessante onderwerpen of originele invalshoeken te bedenken. Soms laat je creativiteit je in de steek, loopt je agenda vol met afspraken en deadlines of heb je het gevoel dat je inspiratiebronnen opgedroogd zijn.  Als je in contact wilt blijven met je doelgroep is een contentkalender bittere noodzaak. Zo krijg je structuur, overzicht en rust.

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een planningsdocument voor je social media-updates. In deze planning houd je precies bij welke content (blog, vlog, video, factsheet of foto) je op welke dag en welk tijdstip gaat delen. En wie daar verantwoordelijk voor is. Zo creëer en deel je altijd waardevolle content op de social-mediakanalen waarop je doelgroepen actief zijn. Het succes van inbound marketing staat of valt met een gestructureerde aanpak. Als je af en toe een bericht deelt, schiet je met hagel in plaats van met voltreffers. Als je ruim van tevoren een contentkalender opstelt, hoef je niet bang te zijn dat je geen inspiratie hebt.

Opstellen contentkalender: 5 beproefde tips

Bij het opstellen van een contentkalender hoef je het wiel natuurlijk niet opnieuw uit te vinden. Graag helpt Leads & Meets je om dit belangrijke hulpmiddel samen te stellen, te onderhouden en te gebruiken. Vooruitlopend op onze afspraak deel ik alvast 5 beproefde tips:

  • Zet eerst een contentstrategie op papier. Zonder strategie heeft een contentkalender geen zin
  • Volg de trends en trendwatchers in je vakgebied op de voet
  • Houd de ‘trending topics’ op Twitter nauwlettend in de gaten
  • Stem frequentie af op je doelgroep, de aard van het kanaal en je beschikbare tijd
  • Download en gebruik een template voor het opstellen van een contentkalender

Hulp nodig bij het opstellen van een contentkalender

Kun je hulp gebruiken bij het opstellen van een contentkalender. Met Leads & Meets help ik ondernemers in de regio Eindhoven – Den Bosch – Tilburg om meer leads te halen uit content marketing. Een contentkalender is hiervoor een onmisbare tool. Interesse? Bel (06) 50 89 72 33 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Ik wil graag een contentkalender

4 + 1 = ?

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer