LinkedIn-profiel verbeteren met hulp van Leads & Meets

LinkedIn is het belangrijkste zakelijke platform van Nederland. Het is een krachtig medium om jezelf 24/7 en je bedrijf in de spotlights te zetten en jezelf te positioneren. Een professioneel LinkedIn-profiel is onmisbaar voor je social selling en personal branding. Zorg er dus voor dat je LinkedIn-profiel er perfect uitziet. Zo creëer je een blikvanger pur sang voor potentiële opdrachtgevers of je volgende werkgever. Is je profiel nog niet op orde? Leads & Meets helpt je graag met een aantal beproefde tips.

Professionele profielfoto en krachtige headline

Ook op LinkedIn krijg je maar één kans voor een eerste indruk. Een professionele profielfoto springt direct in het oog. Gebruik geen vakantiefoto of een foto met veel ruis op de achtergrond. Als je verstandig bent, neem je hiervoor een fotograaf in de arm.  Samen met de headline zorgt een profielfoto voor de eerste oogopslag. Voor de headline gebruikt LinkedIn standaard je huidige functie. Zo’n functienaam zegt niet alles. Gebruik de beschikbare ruimte om je headline te personaliseren met kernwoorden die jou of je bedrijf typeren.

Overige tips voor een onderscheidend LinkedIn-profiel

Wil jij je LinkedIn-profiel verbeteren? Graag zet ik een aantal beproefde tips op een rij.

  • Personaliseer de URL van je LinkedIn-profiel met je voornaam en achternaam
  • Vul ‘Contact en persoonlijke gegevens’ in, zodat mensen contact met je op kunnen nemen
  • Verwoord je expertise of oplossingen in het vak ‘samenvatting’
  • Vul bij ‘Ervaring’ je professionele loopbaan in. Vermeld hier kort en krachtig functies, verantwoordelijkheden en resultaten
  • Voeg foto’s, video’s of slideshare-presentaties toe voor extra verbeeldingskracht

Hulp nodig bij LinkedIn-profiel verbeteren?

Bovenstaande tips vormen slechts het topje van de ijsberg om je LinkedIn-profiel te verbeteren. Met Leads & Meets help ik ondernemers in de regio Eindhoven – Den Bosch – Tilburg om hun LinkedIn-profiel te verbeteren. In een interactieve sessie leggen we alle onderdelen onder een vergrootglas en brengen we jouw profiel in lijn met de richtlijnen die LinkedIn stelt. Interesse? Bel (06) 50 89 72 33 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer