Dromen of plannen realiseren? Ga strategisch te werk

Als ondernemer heb je dromen en maak je plannen om die dromen te realiseren. Achteroverleunen of niks doen is geen optie. Stilstand is immers achteruitgang. Je bent van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een bezige bij. Het is prettig als je in deze dagelijkse hectiek grip hebt of de juiste richting kunt bepalen.  Als je de bestemming helder voor ogen hebt, weet je ook welke keuzes je moet maken. Een goed onderbouwde strategie helpt je op weg en zorgt ervoor dat je koers houdt.

Keuzes maken uit alternatieven

Een duidelijke strategie helpt je om de juiste keuzes te maken. Ook als er onderweg een alternatieve route opdoemt. De eindbestemming en de route zijn immers uitgestippeld. Als er een duidelijk verband tussen bestemming en route bestaat, verdwaal je onderweg niet. Je bewandelt alternatieve wegen, je blijft op koers en je bereikt gewoon je bestemming.

Methode ‘Strategie met ballen’

De door Theo Thomas ontwikkelde methode Strategie Met Ballen bestaat uit 7 ballen en een touwtje. De grotere ballen ‘Wat’, ‘Wie’ en ‘Waarom’ geven de bestemming aan. De kleinere ballen ‘Nu’, ‘Binnenkort’, ‘Later’ en ‘Ooit’ bepalen de route. Het touwtje zorgt voor het verband tussen de bestemming en de route die je aflegt. Strategie met ballen is een beproefde methode voor ondernemers. Met de ballen en het touwtje visualiseer je snel, eenvoudig en zeer  doeltreffend een strategie.

Gekwalificeerd partner ‘Strategie met ballen’

Wil je zelf als ondernemer met de 7 ballen en het verbindende touwtje van deze beproefde methodiek aan de slag? Graag bepaal ik als gekwalificeerd partner samen met jou in een strategiegesprek je strategie, eindbestemming en route. Bel (06) 50 89 72 33 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

Interesse in ‘Strategie met ballen’?

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer